Parterapi alene hos KatherineSara

Hvorfor er det UDEN partner?

Gruppen er tænkt som et rum for DIG, hvor du har plads til at være lige præcis den du er, og ikke skal bekymre dig om hvordan din partner måske ville reagere på det du siger, tænker, føler eller gør. På den måde har du mulighed for at undersøge, fordybe dig i og lære at forstå dig selv, uden at føle du skal holde sider af dig tilbage, som du ikke har lyst til at vise din partner. Dét kan være til stor gavn for jer begge!

Styrk Dit Parforhold

“Parterapi alene”  Kvindegruppe

Passer en eller flere af disse beskrivelser på dig?:

Du føler at du, på alle tænkelige måder, har prøvet at gøre hvad du kan for at du og din partner får det bedre, men I ryger stadig ind i de samme negative mønstre.

Du ville ønske at kommunikationen i jeres forhold var bedre.

Du er ulykkelig over hvordan jeres forhold har forandret sig, og du har ofte været i tvivl om du skal blive eller forlade forholdet.

Du er træt af at føle dig misforstået og ensom.

Nærheden og intimiteten er minimeret – eller måske helt forsvundet ud af jeres relation.

Du har svært ved at se hvad der handler om dig og hvad der handler om din partner.

Du VIL lære hvordan man skaber det gode, trygge, nære og kærlige parforhold – koste hvad det vil – for dine børns, din partners og din egen skyld!

Løbende starter jeg grupper for kvinder – en gruppe for dig der gerne vil arbejde med dig selv og dit parforhold, uden deltagelse af din partner, men med mulighed for spejling og sparring med andre kvinder der kender til de samme udfordringer som dig!

I gruppen “Parterapi alene”, får du mulighed for at arbejde med dig selv og den adfærd du bidrager med, til skabelsen af de udfordrende dynamikker der udspiller sig mellem dig og din partner.

Du kommer til at forstå de mønstre og mekanismer der typisk opstår i et parforhold, og lære at blive bedre til at håndtere de relationelle udfordringer der ofte følger med.

I gruppen får du en værdifuld kombination af fagligt input, i form af teoretisk oplæg og materiale, samt praktiske øvelser – og ikke mindst hjælp og støtte til din egen personlige proces, fra mig og de andre deltagere.

Vi vil hver gang tage udgangspunkt i en situation eller case, som du eller en af de andre deltagere har med, og arbejde terapeutisk med hvordan emnet kan påvirke dit parforhold. Her vil vi, i vilkårlig rækkefølge, inddrage de 5 steps som du kan se næremere beskrevet længere nede på siden her.

Vi folder ud og ser på sammenhænge mellem fortid og nutid, på hvordan din opvækst og baggrund har indvirkning på de konfliktmønstre der opstår imellem dig og din partner, og på hvordan vi hver især – helt ubevidst – kan komme til at bidrage til uhensigtsmæssige dynamikker i parforholdet.

Gruppestørrelsen bliver på max. 6 deltagere, for at sikre et trygt og fortroligt rum med plads til dig og det der fylder i dit liv lige nu.

Få den hjælp, du har brug for

Her er det vigtigt, at du ikke står alene

Hos mig bliver du mødt i et trygt og fortroligt rum (i min klinik eller online), hvor vi sammen kan undersøge hvad der er i spil for dig, og hvordan du kan håndtere dine udfordringer på kærlig og konstruktiv vis. Min tilgang er faglig og omsorgsfuld, for jeg ved at det er sådan jeg hjælper dig bedst.

Parterapi alene i København

Denne gruppe er for dig der gerne vil

Forstå hvad det er der sker i dit parforhold.

Lære hvordan dine og din partners tilknytningsmønstre påvirker jeres indbyrdes måde at være sammen på og ramme hinanden på.

Lære at håndtere svære og udfordrende situationer i parforholdet på en hensigtsmæssig, kærlig og respektfuld måde.

Blive bedre til at kommunikere klart og tydeligt.

Lære dig selv og dine ubevidste mønstre bedre at kende.

Have støtte i din proces og sparring fra andre der kender til at være i samme situation som dig.

Denne video beskriver den destruktive dynamik der kan opstå i parforholdet, og forklarer den Emotionsfokuserede tilgang til dette:

Når forløbet er slut, vil du være mere bevidst om den bagvedliggende årsag til de negative dynamikker, der opstår i dit parforhold.  Du vil have lært hvordan du tackler udfordringer med din partner på bedste vis, og vil derfor stå stærkt i kærligheden!

En af de store forskelle på gruppe og individuel terapi, er det vigtige fællesskabder opstår når vi er flere sammen i et trygt rum.

I gruppen er du ikke alene med dine problemer, og du kan vokse og næres af at have fortrolige vidner og gensidigstøtte til din proces.

I denne gruppe får du mulighed for både at arbejde med dig selv og dit parforhold, og samtidig at danne nye betydningsfulde relationer.

Trinnene til personlig udvikling

Herunder kan du læse endnu mere om mine grupper, og de steps vi går igennem i et gruppeforløb

I gruppen “Parterapi alene”, får du mulighed for at arbejde med dig selv og den adfærd du bidrager med til at skabe de udfordrende dynamikker der udspiller sig mellem dig og din partner.

Vi vil gå frem efter følgende 5 steps, hvor du sammen med de andre gruppemedlemmer bliver guidet og ført igennem din egen personlige og værdifulde udviklings- og transformationsproces:

Step 1: skab tid, rum og plads

Du starter med at gøre dig selv bevidst om, hvad din oplevelse af jeres parforhold er lige nu – og hvordan du drømmer om at det kunne se ud i stedet for. Du får mulighed for at tage hul på en personlig proces, der kræver at du prioriterer tid til dig selv og skaber plads til dine behov.

”For at forlade et sted, skal man ankomme først”, hvilket med andre ord betyder, at du skal være klar over hvordan du har det og hvorfor, før du ved hvordan du kan og vil forandre det!

Herfra sætter du dine personlige mål for dit parforhold på kort og længere sigt. Du kan med fordel betragte forløbet sådan, at vi samarbejder på den måde, at jeg er din ”proceskonsulent” og du har ansvaret for at arbejde med dig selv undervejs for at opnå de resultater du længes efter.

Step 2: bliv bevidst om din rygsæk

Du er helt unik – og det vil du blive ved med at være!

Og du har brug for at blive elsket og anerkendt som den du er – ligesom alle andre har! Problemet er bare, at du gennem livet har gjort dig erfaringer, der på forskellig vis, har fortalt dig, at du skal være på en bestemt måde for at få kærlighed. Find ud af hvad det er du har lært i din opvækst, som nu giver dig udfordringer i dit parforhold.

Jo mere du ved om dig selv og din baggrund, jo bedre forstår du dig selv og årsagerne til din egen adfærd. Og med den forståelse, bliver det nemmere at se hvorfor du reagerer som du gør i forskellige situationer. Måske er der en måde du altid har tacklet bestemte situationer på, som egentlig ikke er så hensigtsmæssig i dag?! Jo mere bevidst du bliver om hvad det kan være for gamle mekanismer der stadig styrer dig, jo bedre mulighed får du for at ændre på dem.

Din tilknytningsstil er afgørende for din måde at være i en kærlighedsrelation på. Vi tester dit tilknytningsmønster, så du bliver mere bevidst om tilknytningens betydning for dig og din partner.

Hvad er din historie i et relationelt og følelsesmæssigt perspektiv? Hvad gjorde du, når de mennesker der betød allermest for dig følelsesmæssigt, ikke så dig eller mødte dig? Er der noget du gentager i dit parforhold i dag? Er der en måde du undgår at vise din sårbarhed på? For at komme tættere på din partner, er det vigtigt at du tør være sårbar og vise hvem du er – for der skal være plads til dig i parforholdet!

Hvordan skaber du plads til dig selv i dit parforhold? Kommer du til at fylde for meget, eller trækker du dig ”for husfredens skyld” og for at undgå konflikt? Og hvad med din partner – fylder han/hun og hvad gør du så? Alt det du har med i din ”rygsæk”, har indflydelse på dit liv i dag – vi folder indholdet ud og kigger på det.

Step 3: slip den unødvendige bagage

Når du er blevet bevidst om din ”bagage”, begynder vi at arbejde med den – hvad har du med dig som du har brug for at slippe, og hvordan gør du det? At slippe alt hvad du har i din rygsæk, er hverken nødvendigt eller hensigtsmæssigt, men det der ligger i vejen for parforholdet, er det vi tager fat på.

Vi arbejder i dybden med de indgroede mønstre, der bliver ved med at spænde ben for den kærlige dialog imellem dig og din partner.

Lær hvordan du, gennem at møde dig selv med venlighed og forståelse, kan slippe den bagage der består af frygt og forsvar, så du også kan møde din partner på samme måde.

Step 4: lær at tale et nyt sprog sammen – at dele i stedet for at pege!

I step 4 arbejder vi med din måde at udtrykke dig på. Det ”sprog” du taler med din partner, er sandsynligvis et sprog I ”slår jer på” og som skaber større afstand imellem jer! At kunne mestre ”Den gode samtale”, er afgørende for kvaliteten af parforholdet!

Du lærer her hvad det vil sige, at ”tale fra indersiden” – hvilken betydning har det om du taler fra ”ydersiden” eller ”indersiden”, og hvordan gør man? At dele hvordan du har det, frem for at fortælle din partner hvad du synes om ham/hende, giver mulighed for en ærlig og kærlig dialog.

Vi tager fat på samtalerne i parforholdet, med udgangspunkt i specifikke situationer eller emner, og kigger på jeres måde at kommunikere på. Jeg guider dig nænsomt igennem processen, og viser dig hvordan måden I taler på, kan skabe enten afstand eller samhørighed.

Når du ”bliver på egen banehalvdel”, er grunden lagt for et jævnbyrdigt og ligeværdigt møde. Vi arbejder med dine følelsesmæssige reaktioner i sådan en samtale, så du erfarer hvordan den nye måde at tale på skaber den kontakt som du har savnet og længtes efter.

Alt for ofte kan diskussioner om rigtigt eller forkert eller ”noget for noget”, lukke helt ned for kontakten, og det bliver i stedet en kamp om at ”finde den skyldige” der opstår imellem jer. Derfor bliver du også trænet i at lytte, samtidigt med at du lærer at være klar og tydelige og at tale fra indersiden.

Step 5: bliv flydende i det nye sprog

Når du er nået hertil i processen, har du gjort nogle vigtige erfaringer og en afgørende læring om hvad der skal til for at skabe et lykkeligt parforhold – du har lært at tale et nyt og kærligt sprog – med alle de følelsesmæssige gevinster der følger med. Men næste skridt er nu at holde fast!

Denne fase er den kritiske fase, for ovenpå lang tids intensivt arbejde og proces, er det vidunderligt for dig endelig at opleve den længe ventede forandring. Og her kan du meget nemt komme til at tænke at du er i mål! Men gode vaner tager tid at implementere og få ind under huden, og derfor skal du fortsat arbejde med at gentage de nye ting du har lært, et stykke tid endnu.

Det tager tid at indarbejde nye mønstre, men det kan gå hurtigere, når vi træner og vedligeholder vores resultater – ligesom i træningscentret, hvor vi kan komme i form, men ret hurtigt komme ud af form igen hvis vi ikke holder træningen ved lige. På samme måde som vi kan opnå en vis grundform i træningscentret, vil meget af den nye adfærd i parforholdet også hænge ved, men gennem vedligeholdelse, vil en blivende ændring værre større.

Derfor er det nu du skal holde fast, og blive ved med at praktisere det du har lært. Jeg hjælper og støtter dig i ikke at give slip, og i stedet at være nysgerrig på dig selv og din partner.

Det kan også være her, at du kan blive ramt af at falde tilbage i gamle mønstre, og få oplevelsen af, at du ikke har lært noget som helst. Her hjælper jeg dig med at kigge tilbage og huske hvordan du havde det i parforholdet da du startede på forløbet, og med at kunne se de værdifulde og betydningsfulde forandringer der er sket.

Jeg afholder både grupper for kvinder og grupper for mænd på op til max 8 personer i hver gruppe – aktuelt er det en kvindegruppe jeg starter op, men henvend dig gerne hvis du er interesseret i at deltage i en mandegruppe.

I gruppen vil du sammen med en lille håndfuld af ligesindede, opdage at du ikke er alene med de oplevelser du kan have i dit parforhold. I den lille gruppe, vil I kunne sparre omkring genkendelige tematikker, og støtte hinanden i at gøre nye og vigtige erfaringer.

Kontakt KatherineSara

Start parterapi alene i København – bestil tid i dag

Ring eller skriv for at bestille en tid på tlf: 60 37 90 77 eller via kontaktformularen nederst her på siden. Du kan også selv booke en tid ved at klikke på knappen, der linker til min online booking:

Ønsker du også hjælp?

Læs udtalelser fra tidligere klienter

Praktisk info

Forløbet strækker sig over 6 måneder bestående af

8 live Onsdage, hvor vi mødes fysisk i min praksis i Indre København, tæt ved Nørreport Station, samt online materiale til hjemmearbejde imellem de fysiske møder.

Tid v. fysisk fremmøde: Onsdage, hver gang kl. 17:30-20:30

Datoer: 10/1, 24/1, 7/2, 6/3, 27/3, 17/4, 15/5 og 5/6-24

Pris: kr. 8.575,-  for 24 timers live gruppeterapi, samt online materiale til at supplere din personlige proces mellem de fysiske møder.

Det er muligt at betale i 2-3 rater.

Ring eller skriv for at bestille en tid på tlf: 60 37 90 70 eller på mail: [email protected]. Du kan også selv booke en tid ved at klikke på knappen, der linker til min online booking:

Ræk ud til mig i dag

Kontakt KatherineSara i dag for at starte dit behandlingsforløb med psykoterapi

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.