Parterapi København

Konflikter i et parforhold tærer på kræfter, energi og overskud. Når den person, der er tættest på dig, også er den person, der sårer dig mest, kan det være svært at fokusere på det, der har bragt jer sammen.

 

Book jeres tid her

Parterapi København. Konflikter i parforholdet tærer på kræfter, energi og overskud. Når den mest betydningsfulde person i dit liv, samtidig er den person, der sårer dig mest, kan det være svært at fokusere på det, der en gang bragte jer sammen.

De allerfleste parforhold er oprindeligt opstået ud fra et ønske om at være sammen. Ud fra et behov, hos begge parter, for at føle sig levende, elsket og værdifuld.

Men hverdagen, virkeligheden og betingelserne for forholdet kan ændre sig, og det kan blive en udfordring at finde plads til jer selv og hinanden. Det kan føles som om livet, helt umærkeligt, har overhalet jer, og nu står I der, hvor problemerne er blevet uoverskuelige.

Det der dybest set ligger til grund for de svære udfordringer i den romantiske relation, er når vores naturlige behov for kærlighed og anerkendelse virker truet.

Når vi mennesker frygter afvisning og oplever ikke at blive set og mødt af vores partner, reagerer vi med helt naturlige overlevelses mekanismer, der blot ender med at skabe endnu større afstand!

I stedet for, at komme hinanden i møde, lytte og vise interesse, kommer vi til at skubbe hinanden væk i vores forsøg på at beskytte os selv mod den smerte der opstår når vi føler os forkerte.

Og så ryger vi ind i et negativt mønster, som kan blive sværere og sværere at komme ud af, jo længere tid der går! Derfor er det af stor betydning for parforholdets trivsel og overlevelse, at den trygge tilknytning mellem dig og din partner, bliver genetableret.

Jeg er Emotionsfokuseret psykoterapeut, med efteruddannelse i Emotionsfokuseret Parterapi, og har derfor, sammen med min kliniske erfaring, et solidt grundlag for at hjælpe dig og din partner med de udfordringer I kæmper med.

Som Parterapeut tilbyder jeg psykoterapi for par, med det formål at behandle, lindre og forebygge de former for psykologisk lidelse og smerte, der begrænser den enkeltes trivsel og sundhed.

 

 

Sådan forgår det, når I vælger at gå i parterapi hos mig:

Ved den første session, møder vi hinanden. Her vil jeg bede jer fortælle lidt om jer selv og jeres baggrund hver især, og om de problemer I kæmper med i parforholdet. Den første session er primært en oplysende og afklarende samtale, hvor vi samtidig afstemmer forventninger til hinanden og et kommende forløb.

Herefter beslutter I jer for, om I vil arbejde i dybden med jeres forhold, gennem et længere forløb hos mig.

I et forløb får I mulighed for, at se hvad det er der kommer i spil imellem jer, når konflikterne opstår. I får tid til at integrere og forstå sammenhængen mellem jeres følelser og jeres handlinger. Og I får lejlighed til at træne og afprøve nye kommunikative færdigheder, med min guidning og støtte undervejs.

Ønsker I samhørigheden og nærværet tilbage i jeres parforhold, skal I være indstillede på at bruge tid og energi på det. For at opnå varige forandringer, skal I regne med minimum 8 – 12 sessioner. Efter et “PLUS forløb” med 9 gange, gør vi status og I beslutter om I vil fortsætte jeres proces – evt. i en gruppe. Ved traumer hos den ene eller jer begge, skal I regne med flere gange.

På denne måde, vil I lære jer selv og hinanden langt bedre at kende. I vil kunne bryde gamle og uhensigtsmæssige mønstre. Og I vil herigennem kunne genfinde kærligheden og styrke jeres relation for alvor.

Uanset, hvad der er årsagen til konflikterne i jeres forhold, er I velkommen til at kontakte mig for at høre, hvordan jeg med parterapi kan hjælpe jer videre i jeres forhold. Sessionerne afholdes i mine lokaler Nørregade 28D, 1358 Kbh. K.

Ring eller skriv  for at bestille en tid på tlf: 60 37 90 77 eller via kontaktformularen nederst her på siden. Du kan også selv booke en tid via linket HER

Denne video beskriver den destruktive dynamik der kan opstå i parforholdet, og forklarer den Emotionsfokuserede tilgang til dette:

 

Intensivt Emotionsfokuseret Parforløb

Et parforhold der er ved at krakelere, har brug for mere end at lime revnerne i overfladen. Det er ofte en gennemgribende renovering der skal til. Men det er ikke det samme som, at opgaven er uoverkommelig! For det meste, er det jeres forestillinger om hvor svært det bliver at løse problemerne, der er den største forhindring i at få det bedre.

Det kan betale sig at være modig

Et beslutsomt og aktivt valg om at ville hinanden, er det første og vigtige skridt til at finde en ny og givende måde at være sammen på fremover. Dernæst skal der en vis portion mod til. Mod til at åbne op. Mod til at være sårbar. Mod til at gøre noget nyt og give det nye plads. For hvis vi forbliver lukkede, og lader den gamle adfærd dominere – ja, så bliver alt ved det gamle!

Jeg tilbyder derfor et forløb for par, der tager deres parforhold alvorligt og ønsker at finde den bedste løsning på problemerne. Sammen.

Mit parforløb henvender sig til jer der:

 • Har hinanden og jeres forhold så kært, at I ikke vil tabe det på gulvet.
 • Vil gøre alt hvad I kan for at styrke jeres forhold, men som er kørt fast og har brug for hjælp udefra.
 • Er trætte af skænderier og uvenskab, og som ønsker en anden måde at være sammen på.
 • Elsker hinanden og alligevel trækker jer fra hinanden og holder afstand.
 • Ikke kan gennemskue hvor I står, og om der er mere at bygge videre på.
 • Ønsker at bevare jeres familie for børnenes – og jeres egen skyld!
 • Føler, at I er vokset helt fra hinanden.
 • Føler at gnisten i parforholdet er slukket.
 • Ikke ved hvorfor I egentlig bliver sammen, når I har det så skidt med hinanden.

I mit parforløb får I:

 • Redskaber til at kommunikere konstruktivt med hinanden – så I slipper for dårlig stemning og skænderier!
 • Øvelser i kommunikation (tale/lytte/egen banehalvdel) – så I bliver bedre til at mødes på trods af jeres forskelle!
 • Klarhed over begge parters behov og ønsker – så I slipper for manipulation og ”tankelæsning”!
 • Forståelse for hinandens udgangspunkt for at handle og reagere som I gør (baggrund, opvækst, tilknytningsmønstre) – så I ikke mere skal bruge kræfter på at prøve at lave hinanden om!
 • Øvelser/træning i nærhed og opbygning af samhørighed – så I kan genopdage kærligheden imellem jer, og skabe plads til den igen!
 • Opmærksomhed på ansvar – så I fremover kan tage beslutninger til gavn for fællesskabet.

Vælger I et Intensivt Emotionsfokuseret Parforløb, skal I være forberedt på at komme med max. 1-2 ugers mellemrum imellem de første 6 sessioner.


Gruppeforløb

Når I har været igennem de første 9 sessioner, kan det være at I har lyst til at fortsætte jeres transformations proces, og gerne vil arbejde videre med at få jeres nye viden og erfaringer rigtigt ind under huden godt på plads.

Her vil min anbefaling være, at I fortsætter i en gruppe – enten sammen eller hver for sig.

Par-gruppe

Mens du bliver guidet og støttet igennem en vigtig, personlig lærings- og udviklingsproces, får du og din partner tid til at fordybe jer i hinanden og dynamikkerne i jeres relation, så I kan skabe de bedst tænkelige forudsætninger for et respektfuldt, intimt og kærligt parforhold.

Samtidig vil det at være i en lille, eksklusiv gruppe med andre par, give jer en unik mulighed for at dele, sparre og lære af ligesindede mennesker, der kender til de samme udfordringer og problematikker som jer, og som også ønsker sig et velfungerende parforhold på alle planer.

Her får I en uvurderlig mulighed for at spejle jer i andre parforhold, og at tale med andre par, om de ting I måske troede I var alene om. I oplever den støtte og opmuntring fællesskabet fra andre mennesker” i samme båd” kan give. Jeg vil sikre tryghed og fortrolighed i gruppen, så du tør tage vigtige ting op, og alle deltagere har tavshedspligt.

 

Gruppe uden din partner

Denne gruppe er for dig der gerne vil arbejde videre med dig selv og de dynamikker der bliver aktiveret i dig, når du føler dig udfordret i dit parforhold. Her mødes du i et trygt rum med en lille gruppe mennesker, der ligesom dig, kender til de samme problemstillinger og tematikker der gør sig gældende i ethvert parforhold.

Du kan læse mere om gruppen her:  parterapi-alene

Hvis du vil vide mere om mine forløb og mine grupper, og om det kunne være noget for dig og din partner, er du velkommen til at kontakte mig på tlf: 60 37 90 77 eller via kontaktformularen her forneden, for en afklarende samtale.