Tid til forandring - Så er den her igen - begyndelsen på et nyt friskt år!

Så er den her igen – begyndelsen på et nyt friskt år!

Nogle mennesker mener dog ikke, at det nødvendigvis er grundlag for nye og anderledes måder at anskue eller leve livet på, for en dag eller et årstal i sig selv, ændrer ikke på dem vi er.

Det er der i det hele taget ikke meget der gør – ikke bare sådan af sig selv.

Vi kan drømme, ønske og længes efter forandring på den ene eller den anden måde i vores liv, men der sker desværre sjældent mirakler!

Kunne det ikke være skønt, at vågne op og pludselig være i stand til eksempelvis at tabe os, holde op med at ryge, motionere kontinuerligt, agere modent og velovervejet i konfliktsituationer, stresse ned, dyrke mere sex, være glad og positiv – og i det hele taget bare være tilfreds med tilværelsen og have mod på alle dens udfordringer?!

Vi mennesker har brug for at høre til, og at blive accepteret af flokken, og i dén forbindelse forsøger vi at tilpasse os normer i tiden, så vi kan føle os trygge og værdifulde.

Derfor er der rigtig mange af os, der griber starten på et nyt år, som anledning til at begynde på en frisk. Det nye år kan symbolisere en form for genfødsel, hvor vi forsøger at “vaske tavlen ren”, og gøre noget ved de ting vi ønsker mere eller mindre af i livet.

Men der findes ingen hurtige genveje!

Når der virkelig er noget vi vil lave om på, må vi indstille os på, at det tager tid at ændre gamle mønstre. Det er en proces at arbejde med sig selv, hvis man ønsker varig forandring. Til gengæld kan man opnå en langt bedre livskvalitet, end den man måske opnår ved en hurtig slankekur eller et sidespring!

Mine egne erfaringer med at skabe forandring i mit eget liv og parforhold, bygger på at arbejde aktivt med mig selv. Jeg valgte for mange år siden at gå i terapi, for at skabe et bedre liv for mig selv. Dette var en dyrebar investering i trivsel, som jeg aldrig vil fortryde. For mig er det blevet en livsstil, at arbejde med mig selv og med andre mennesker. Jeg elsker at opleve mennesker finde deres værd og udfolde deres potentialer – og for mig er det her nøglen til den største forandring ligger!

Rigtig godt nytår!