Er parterapi kun for dem over 40??

Nej, konflikter i parforholdet, er noget de fleste kender til – uanset alder!
Karakteren af disse konflikter kan variere i det uendelige, og kan umiddelbart tage udgangspunkt i næsten hvad som helst.

Og alligevel… når vi graver lidt dybere, vil de problemer vi har i forhold til vores partner, oftest handle om ønsker, drømme og behov, som vi ikke føler os mødt i.
Hvad enten vi er i 20´erne, 30´erne, 40´erne, 50´erne, eller mere endnu, kan vi havne i situationer hvor vi føler os ulykkelige, afmægtige, ensomme, afviste, forladte, misforståede, og/eller vrede. Og spørgsmålet er hvad vi så stiller op?!

Når vi har levet sammen i mange år, og evt. har stiftet familie, og børnene måske er flyttet hjemmefra igen, kan det vise sig, at nogle af de drømme vi en gang havde, endnu ikke er blevet indfriet, og vores frustrationer over dette begynder at vise sig i parforholdet.

 

Det kan også være, at vi har knapt så mange år i bagagen sammen, men at hverdagen med arbejde, familie, venner m.m. kræver så meget af os, at vi får en oplevelse af, at det bare gælder om at “overleve”, og derfor glemmer at pleje hinanden og vores forhold/relation.

Og når vi er helt unge, kan vi selvfølgelig også opleve, at det at være i et fast forhold og at få det til at fungere, kan være virkelig svært! Vi kan have ønsker og forhåbninger om, at få kærlighed, sex og bekræftelse i rigelige mængder, og kan komme til at stille større forventninger til hinanden om dette, end hvad der egentlig er realistisk at leve op til.

Utroskab og jalousi, er ofte temaer der kan følge i kølvandet på det at være uopmærksom på hinandens og egne behov. At søge hjælp og gå i parterapi, kan være effektivt og hensigtsmæssigt, når vi føler at vi sidder fast i et svært og smertefuldt mønster, sammen med en person vi holder af. Parterapien kan hjælpe os til at se hinanden og os selv mere klart og tydeligt, for på den måde at kunne tage hensigtsmæssige skridt, i en ny retning – uanset alder!